1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Geena Lisa: "Kinderen zijn geïntimideerd door mijn zoon"

Geena Lisa's zoon Yaro begint er vroeg mee. Amper tien jaar is de jongeman, maar hij heeft nu al een eigen boek op de markt gebracht. Eentje over pesten. Al heeft de jongen daar zelf geen last van. "Integendeel zelfs, hij heeft een erg sterk karakter."

tandries

'Thomas heeft vliegangst' heet het boekje van Nesta."Het verhaal gaat over een groep kinderen die gepest wordt op school. Ze besluiten zich te verenigen om de pesters aan te pakken," vertelt Lisa tegen Story.

Opvallend thema als je beseft dat Yaro nooit zelf gepest werd. "Hij was nooit zelf het slachtoffer van pesterijen. Integendeel. hij is heel zelfverzekerd en laat zich niet doen. Ik zou niet zeggen dat hij een pester is, maar ik heb wel al gehoord dat zwakkere kinderen geïntimideerd zijn door hem. Yaro heeft een heel sterk karakter."

10 jaar is Yaro Nesta, de jongste zoon van Geena Lisa, en hij heeft al een boek uit. Natuurlijk geen zware roman, wel een 50 bladzijden dun boekje tegen pesten: Thomas heeft vliegangst

"Begin september is hij beginnen schrijven aan zijn boek en hij is nooit meer gestopt Normaal was het bedoeld voor een schrijfwedstrijd, maar zijn verhaal was te lang." Vertelde Geena Lisa aan Story. "De hele familie heeft het boek cadeau gekregen onder de kerstboom, en was blij verrast. En blijkbaar probeert Yaro zijn boeken nu ook te verkopen." Yaro wil blijkbaar even beroemd worden als zijn mama want eerder postte hij al filmpjes online waarin hij acteerde.

Pesten

De schrijver blijft een tienjarig kind, van schrijfstijl is dus geen Tolstoi te verwachten. Ook de inhoud is weinig verassend: "Het verhaal gaat over een groep kinderen die gepest wordt op school. Ze besluiten zich te verenigen om de pesters aan te pakken," vat Geena Lisa het boekje samen.

Het onderwerp van pesten is constant actueel en ook op scholen wordt er veel over gesproken. Yaro werd nooit echt gepest, zegt zijn moeder, integendeel. "Hij is heel zelfverzekerd en laat zich niet doen. Ik zou niet zeggen dat hij een pester is, maar ik heb wel al gehoord dat kinderen geïntimideerd zijn door hem. Yaro heeft een heel sterk karakter."

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio