Vandalen gooien van op brug stenen op zonnepanelen

De zaakvoerder van de carwash op de Martelarenlaan in Grembergen merkte zondag dat een aantal van zijn zonnepanelen beschadigd was. Wellicht door vandalen die van op de spoorwegbrug met stenen hebben gesmeten.

jatimmermans

Carwashuitbater Geert Bal (foto) fronste de wenkbrauwen toen hij zag dat een deel van zijn zonnepanelen beschadigd waren. "Zondagochtend heb ik vastgesteld dat er een aantal zonnepanelen defect waren. Voor mij is het duidelijk dat er iemand vanop de spoorwegbrug met stenen naar de panelen heeft geworpen. Met de stenen die naast de sporen liggen. Ik vond er enkele en het waren er duidelijk die van daarboven afkomstig zijn." De spoorweg ligt acht meter hoger dan waar de carwash is.

"Minstens vier zijn er stuk, maar de installateur moet komen om na te gaan of het er eventueel toch niet meer dan vier zijn. Ik overweeg om camerabewaking te plaatsen. Gelukkig ben ik wel verzekerd voor de schade." De panelen leveren elektriciteit voor de borstels in de carwash. Die konden blijven draaien, toch zullen er door de uitbater kosten moeten worden gemaakt om de zonnecellen te vervangen.

De dader of daders die de stenen wierpen zijn tot nog toe onbekend. "Ik weet niet goed wat ik hiervan moet denken. Zijn het kinderstreken, zuiver vandalisme met ander woorden, of gaat het om iemand die mij of mijn zaak wil treffen. Ik weet het niet."

SVOV

Foto Geert De Rycke

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio