Winterstage Murcia (13): Eten nu ook warm en gevarieerd voor KVM

Print

Winterstage Murcia (13): Eten nu ook warm en gevarieerd voor KVM

Dag 5 in San Pedro del Pinatar: KV Mechelen is zeer te spreken over de leef- en werkomstandigheden in San Pedro del Pinatar. Het weer is ronduit schitterend: de zon straalt nog steeds, er is nog geen enkele wolk aan de Spaanse hemel gesignaleerd en de temperatuur schommelt overdag tussen 18 en 20 graden.

De trainingsaccommodatie is perfect: de velden zijn pas aangelegd, liggen er goed bij en worden voor elke training uitgebreid gesproeid, zodat de droge, harde ondergrond mals wordt. Ook het hotel valt in de smaak: de grote en verwarmde binnenzwembaden werden al veelvuldig door de spelers bezocht en vooral de bedden krijgen de goedkeuring. "Lekker harde matrassen, zodat je 's morgens niet met rugpijn opstaat", vertelde doelman Wouter Biebauw ons. "Heel belangrijk voor een voetballer."

Alleen over het eten waren er de eerste dagen wat klachten. Bij het ontbijt was alles lauw tot koud en men vond te weinig variatie. Ondervoorzitter en delegatieleider Silveer Dauwe pakte de hotelleiding erover aan en sindsdien is het euvel verholpen. "Geen klachten meer", lachte David Destorme. "Het eten is gezond en past perfect bij deze zware stage. In het begin was het ontbijt wat lauw, maar weet je, we zijn op KV Mechelen dan ook verwend met het eten. Het is een droom om hier te trainen en werken. Het belangrijkste is dat de velden goed liggen. Een goed hotel met een slecht veld: daar ben je als voetballer niks mee."

ST

Meer voetbalnieuws