Café Capital heropent als club én taverne

Café Capital heropent als club én taverne

Café Capital heropent als club én taverne

Print
In de zomer van 2010 kwam het uitgaansleven in het Antwerpse Stadspark bruusk tot stilstand. Een aangestoken brand legde Café Capital volledig in de as. Feestvierders zouden voortaan elders het nachtleven bestieren. Ahmed B.M.(33) werd geïdentificeerd als brandstichter. Het openbaar ministerie heeft 37 maanden cel gevorderd voor deze voortvluchtige dader. Maar laat die verschroeide bladzijde vooral de toekomst van de befaamde discotheek niet in de weg staan.

Met een ontwerpwedstrijd werd onderzocht hoe passend een tweede leven kon worden gegeven aan Café Capital. Vier ontwerpen namen het tegen elkaar op. Uiteindelijk kwam het jonge Berchemse bureau Bulk Architecten als winnaar uit de bus. "We zijn vereerd dat we op zo'n prachtige locatie een bijdrage mogen leveren", zegt Koen Van Bockstal van het Berchemse bureau Bulk Architecten opgetogen. "Elk park hoort een paviljoen te hebben. Als alles volgens plan verloopt, zal het Stadspark aan het begin van 2015 er opnieuw een hebben."

Ondergronds

Overdag zullen in het cirkelvormige gebouw zowel jonge moeders als uithuizige bejaarden voorzichtig van hun koffie slurpen. Met een wakend oog zullen zij - wanneer zij de zon aan hun kant hebben - de spelende kinders of kleinkinders nauwlettend in de gaten kunnen houden vanop het terras.

Na zonsondergang glorieert het Antwerpse nachtleven er opnieuw. In een akoestisch geïsoleerde ruimte die grotendeels ondergronds komt te liggen, zal het eigenlijke Café Capital de deuren openen. Ietwat uit de toon, maar toch vereist: ook de stedelijke dienst voor buurtonderhoud krijgt er vanaf begin 2015 een stelplaats.

RUAE
Foto: Fien Wauters, Koen Van Bockstal (midden) en Pieter Lembrechts van Bulk Architecten uit Berchem. FOTO Wim Hendrix
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio