Politie viseert patsers in dure auto’s

Politie viseert patsers in dure auto’s

Politie viseert patsers in dure auto’s

Print
Politie en parket houden al meer dan een jaar jonge machochauffeurs in de gaten die in veel te dure wagens Borgerhout onveilig maken. Dit dossier kreeg de toepasselijke naam: Operatie Patser. De speurders zijn vooral geïnteresseerd in de financiering van de wagens.

Bent u een jongere met een dure wagen waar u wél hard voor werkt? Laat het ons dan weten via hier@reageren.be. Vergeet zeker uw contactgegevens niet te vermelden.


De regionale zender atv pakte gisteren uit met informatie over Operatie Patser. Dat is vooral een Borgerhouts verhaal. Het was vele Borgerhoutenaars al lang een doorn in het oog dat jonge bestuurders met dure wagens grote sier maakten in de omgeving van de Turnhoutsebaan. Ze ergerden zich vooral aan het rijgedrag van de jonge bestuurders die deden alsof de straat van hen was.

Ook politie en parket hielden de peperdure wagens in de gaten maar om een heel andere reden. De speurders waren er namelijk achter gekomen dat het vooral jongeren die actief zijn in het drugsmilieu waren die met de wagens rondtoerden. Dikwijls werkloos. Onderzoek bracht aan het licht dat de Porsches, dure Mercedessen en BMW’s werden gefinancierd met drugsgeld. Daarvoor werden constructies opgezet met Duitse of Nederlandse leasingmaatschappijen. De jongeren betaalden in het buitenland de wagen met drugsgeld, maar deden alsof het om leasewagens ging.

Voormalig districtsvoorzitter Wouter Van Besien (Groen) zou graag hebben dat de politie ook meer aandacht heeft voor het machorijgedrag. Vorig jaar in augustus werd een bejaarde vrouw neergemaaid op de Turnhoutsebaan. “Het zijn niet alleen dure wagens die in de fout gaan, even dikwijls zijn het krotbakken die voor gevaar zorgen. En niet alle bestuurders in chique wagens bezondigen zich aan gevaarlijk rijgedrag, maar het is goed dat de politie met Operatie Patser ook de drugsdealers viseert. Want dealen is weer een ander probleem in Borgerhout.”

Door het haantjesgedrag brengen de bestuurders ook zichzelf in gevaar. Eind november kwamen twee twintigers om het leven bij een spectaculair ongeval in Bree. Het ging om jongeren uit Borgerhout die zich verplaatsten in een Porsche Cayenne (foto).

Alex Kestens
Foto Belga

MEEST RECENT