Dode en kritiek gewonde nadat camion aanhangwagen verliest

Print

Dode en kritiek gewonde nadat camion aanhangwagen verliest

Lier - Op de Kesselsesteenweg (N13) in Lier is dinsdagavond een 24-jarige vrouw uit Aarschot omgekomen nadat een camion zijn aanhangwagen had verloren. Een andere bestuurster, een vrouw (24) uit Grobbendonk, werd in levensgevaar afgevoerd. Uit de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige blijkt dat de aanhangwagen niet goed was vastgemaakt aan de vrachtwagen.

Toen de aanhangwagen loskwam, werd het eerste voertuig dat in de andere richting (Kessel) reed, nagenoeg helemaal opengereten. De 24-jarige bestuurster uit Aarschot overleefde de klap niet.

Daarna botste de aanhangwagen tegen een verlichtingspaal en kantelde het dwars over de rijbaan op een tweede auto. Die bestuurder, een 24-jarige vrouw uit Grobbendonk, werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Uit de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige blijkt dat de aanhangwagen niet goed was vastgemaakt aan de vrachtwagen. Ook het remsysteem was niet correct bevestigd, zo meldt het parket. Het rijbewijs van de vrachtwagenbestuurder, een 51-jarige man uit Berlaar, is alvast voor 15 dagen ingetrokken.

De Kesselsesteenweg, ter hoogte van het Netekanaal, was een tijdlang volledig afgesloten.

Foto's BFM

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio