1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Bert Gabriëls wordt wegenwerker

Op Canvas begint dinsdag een reeks met tien comedians die gedurende drie dagen een beroep gaan uitoefenen waarvan iedereen zegt: 'Goed dat iemand dat doet.'

drombouts

Bert Gabriëls opent de reeks als wegenwerker."Ik heb er achteraf een dikke week last van gehad, algemene spierstijfheid, want ik had al twintig jaar geen schop meer in mijn handen gehad", geeft hij toe. "De pijn in mijn spieren werd gecompenseerd door een gevoel van vrijheid. Je bent buiten, zonder baas, het was een beetje een adventure camp."

Volgens het format dat door PDW werd bedacht, treden de comedians op het einde van de drie dagen op voor hun werkmakkers. Ze geven een showtje waarin ze op grappige wijze terugblikken op hun ervaringen. Dat optreden vormt de rode draad doorheen het realityprogramma, dat op die manier een wat lichtere toets krijgt.

Andere comedians die we de komende dinsdagen aan het werk zullen zien: Gili stelt zich ten dienste van een beschutte werkplaats; Arbi el Ayachi gaat drie dagen op een varkenskwekerij werken; Steven Mahieu wordt sociaal assistent bij probleemjongeren; Nigel Williams gaat in een tuinbouwbedrijf tomaten plukken; Xander De Rycke sorteert bagage op Zaventem; Wouter Deprez verzorgt bejaarden; Lies Lefever gaat aan de slag in de vismijn; Henk Rijckaert pakt de industriële schoonmaak aan en Michael Van Peel monstert aan op een baggerboot.

RDC

MEER OVER Bert Gabriëls