1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

"Hoe bereid je best kreeft?"

"Beste Kris, Ik zie soms kreeften in de winkel, maar ik ben bang om eraan te beginnen. Hoe doe je dat best, zo'n kreeft koken? En hoe serveer je ze best?"

mgeysmans

De echt liefhebbers kiezen voor de Noorse kreeft, deze is tevens ook wel iets duurder als de Canadeese. Reken qua kooktijd voor een Canadees kreeft van 500 gr 7 - 8 minuten, een Noorse 12 - 14 minuten. Plus 2 minuten extra per 100 gr.

Kreeft koken is helemaal niet zo moeilijk als de meeste mensen denken. Maak een bouillon met prei, selder, ajuin, wortel, tijm, laurier en een bouillonblokje. Doe de kreeft met de kop eerst in het water en kook ze gaar. Kwa serveren heb je 2 voor de hand liggende opties, koud of warm. Verwijder altijd de maag en het darmkanaal. Serveer je de kreeft koud, laat deze dan afkoelen, snij de kreeft doormidden. De Corail kan je onder een beetje mayonaise mengen en bij de kreeft serveren.

Serveer je de kreeft warm: Haal deze uit het kookvocht, laat even uitlekken en leg deze op een snijplank met een vocht opvanger. Leg een handdoek onder de snijplank voor extra stabiliteit en het eventuele extra vocht op te vangen. Serveer beide opties puur natuur met een beetje rauwkost (belle-vue). Wil je nog verder gaan, dan kan je ook het kreeftenvlees verwerken in een risotto of pasta.

Meer info: www.kriskookt.be

Heeft u zelf een culinaire vraag voor Kris? Stuur ze dan snel door naar info@she.be!

MEER OVER Eten & Drinken