1 / 2

"Hoe krijg ik mijn wimpers mooi gekruld en perfect gescheiden?"

"Ik krijg mijn wimpers nooit én mooi gekruld én perfect gescheiden. Het lijkt altijd al snel een grote klonterboel. Heb jij tips?"

mgeysmans

Een goede mascara kan wonderen doen! Uiteraard is dit voor iedereen anders, de ene valt erg te spreken over een volume gevende mascara terwijl de andere net een verlengende mascara wilt. Er is tegenwoordig een zeer groot aanbod als het op make-up producten aan komt, zo ook voor mascara's. Ik ben fan van Givenchy Phenomen' Eyes en Helena Rubinstein mascara's.

Ik geef je graag enkele tips:

" Gebruik een wimperkruller om je wimpers te krullen, bv. Shu Uemura, en doe dit alvorens mascara aan te brengen!

" Pomp nooit met het borsteltje in en uit de roller, dit zal je mascara snel uitdorgen en je krijgt een 'all you can eat buffet' want je pomt er als het ware bacteriën in!

" Een nieuwe mascara geeft in het begin vaak teveel product op het borsteltje. Haal de borstel al draaiend uit de huls en strijk het teveel dat aan het puntje van de roller hangt af alvorens je de mascara aanbrengt.

" Het is beter om twee dunne laagjes dan één dikke laag mascara aan te brengen.

" Als je de mascara met een zigzaggende beweging aanbrengt, creer je volume in de wimpers. Als je de roller van de aanzet van je wimpers naar boven strijkt ga je ze optisch verlengen.

" Wil je graag je onderste wimpers aanzetten? Doe dit dan als eerste alvorens de bovenkant aan te zetten om te voorkomen dat je puntjes mascara op je oogleden krijgt.

" Er bestaan ook wimperkrullers die op warmte werken, door middel van een batterij. Deze gebruik je na het aanbrengen van de mascara. Opgelet: door de warmte kunnen de wimpers aan elkaar kleven, een wimperkam is hier noodzakelijk!

De allerbeste tip die ik je kan geven: schaf een metalen wimperkam aan! Deze kan je vinden bij de gespecialiseerde merken zoals Kryolan of Make-Up Studio en is de ideale manier om toch aan elkaar klevende wimpertjes te scheiden. Met een plastic wimperkam ga je naar mijn mening nooit een goed resultaat krijgen. Zelf kam ik de wimpers als ze bijna droog zijn, dat vind ik het beste effect geven.

Meer info: www.peggytimmermans.be

Heeft u zelf vragen voor onze beauty-experte Peggy Timmermans? Stuur ze dan snel naar info@she.be!

NIET TE MISSEN