Beauty

"Hoe kan ik mijn wenkbrauwen de juiste vorm geven?"

Print

Hoe kan ik mijn wenkbrauwen de juiste vorm geven?

"Beste Peggy, ik slaag er maar niet in om mijn wenkbrauwen een goede vorm te geven. Op tv zag ik ook dat je je wenkbrauwen ook kan bijkleuren met een potlood. Hoe doe ik dat best?"

Zorg er eerst en vooral voor dat je wenkbrauwen de juiste vorm hebben. Indien je het epileren van de wenkbrauwen niet aan jezelf toevertrouwt, kan je hiervoor terecht bij de schoonheidsspecialiste. Een optie om lichte wenkbrauwen voor een langere periode in te kleuren is door middel van verven. Ook daar kan de schoonheidsspecialiste voor zorgen.

Wil je zelf aan de slag? Er zijn verschillende mogelijkheden. Een wenkbrauwpotlood breng je naturel aan door niet meteen een dikke streep te tekenen maar kleine streepjes (stukjes) te tekenen over je natuurlijke wenkbrauw. Vul de kleine openingen in en vaag uit met een wattenstaafje of een zuiver kwastje.

Zelf werk ik het liefst met een wenkbrauwpoeder en wax. Met een schuin penseel (zie foto) teken ik de wenkbrauwen bij. Voor een dagmake-up teken ik de wenkbrauwen iets langer indien dit nodig is en vul ik zachtjes de kleine openingen op door eerst het poeder en daarna de wax aan te brengen. Zo krijg je een zeer natuurlijk effect.

Ook bestaan er wenkbrauwgels, al dan niet met kleur. Deze hebben een soort van borsteltje (net zoals je mascara) waarmee je je wenkbrauwen als het ware in model borstelt en tegelijkertijd al dan niet een kleurtje geeft.

Meer info: www.peggytimmermans.be

Heb je zelf nog een leuke vraag voor onze beauty-experte Peggy Timmermans? Mail ze dan snel naar info@she.be!

NIET TE MISSEN