David Bowie brengt nieuwe single uit (poll)

Print
De Britse pop- en rockzanger David Bowie is een tijdje van de radar verdwenen, maar pal op zijn 66e verjaardag kwam de veelzijdige muzikant met nieuw werk op de proppen. De nieuwe single Where Are We Now? moet de fans warm maken voor het nieuwe album dat in maart uitkomt.

Bowie plaatste het nieuwe, rustige en weemoedige, nummer Where Are We Now op zijn persoonlijke website en op iTunes. In maart komt dan het integrale album The next day uit. Het is al weer een lange tijd geleden dat fans van de zanger van onder meer de hits Space Oddity, Changes en Heroes mochten naar nieuwe nummers. Reality, zijn laatste studioalbum kwam uit in 2003.

De artiest die ook wel door het leven ging als Ziggy Stardust en The Thin White Duke kreeg tijdens de tournee van dat album hartproblemen en besliste daarop om uit de spotlights te verdwijnen.

Zowel in de tekst als in de clip refereert Where Are We Now? naar de periode dat Bowie in Berlijn woonde en werkte. Hij kijkt met melancholische blik terug naar de periode toen hij de albums Heroes en Low uitbracht.

Bekijk hier de videoclip van Where Are We Now:


Foto: PN
David Bowie werd in oktober 2012 gespot in New York

Nu in het nieuws