Mechelse Bruul wint aan populariteit

Met 140.000 passanten per week wint de Mechelse Bruul enorm aan populariteit. De belangrijkste winkelstraat van de stad scoort zelfs even sterk als de Veldstraat in Gent en de Steenstraat in Brugge.

Sven Van Haezendonck

Bij de winkelstraten met een wekelijkse passage van 100.000 tot 150.000 mensen scoort Mechelen bijzonder goed. Vorig jaar waren het er wekelijks 140.000, in 2006 nog 100.000. De belangrijkste winkelstraat van de Dijlestad steekt zelfs de Diestsestraat in Leuven (110.000 passanten) naar de kroon. Dat blijkt uit cijfers van het vastgoedbureau Fastigon, dat om de twee jaar het aantal passanten in bekende winkelstraten telt. Volgens Fastigon is die stroom niet alleen belangrijk voor het omzetpotentieel van de winkelier, maar ook voor de eigenaar voor de huurwaarde van zijn pand.

Voorzitter Leo Lenaerts van het Bruulcomité is verheugd over de resultaten voor zijn straat. "Ze bewijzen dat onze volgehouden inspanningen om Mechelen te promoten als winkelstad aanslaan", reageert hij. Lenaerts ervaart dat de aantrekkingskracht van zijn stad sterk is uitgebreid. "Onze klanten komen niet alleen meer uit de randgemeenten, maar ook uit de Noordrand van Brussel", stelt hij.

Al is er volgens Lenaerts nog werk aan de winkel. "Zeker wat betreft parkeergelegenheid en mobiliteit. Dat mag geen zes jaar meer duren. Zeker niet nu de Media Markt er komt", zegt de handelsvoorzitter nog. Wim Jorissen (N-VA), de nieuwe schepen van Economie, wil werk maken van nog nauwer overleg met de middenstand. "Het zijn de handelaars zelf die voorstellen moeten formuleren om het centrum nog aantrekkelijker te maken", geeft de schepen aan

SVH

Foto Patrick Hattori

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners