Winterstage Murcia (3): Dag 2 in San Pedro del Pinatar

Print

Winterstage Murcia (3): Dag 2 in San Pedro del Pinatar

De tweede stagedag van KV Mechelen in het zonnige Zuid-Spanje stond in het teken van de transfer van Mats Rits (overgenomen van Ajax) en de zware trainingsarbeid.

Harm van Veldhoven schotelde zijn groep twee pittige trainingen voor: één van anderhalf uur om 10:30u en één van twee uur om 16:00u. Weliswaar geen doelloze duurlopen, wel steeds oefeningen met bal. De Nederlandse coach verloor er zijn zin voor humor niet bij. Toen hij zijn spelers na de tweede training aanvuurde om alle materiaal fatsoenlijk op te ruimen en op te bergen, voegde hij er lachend aan toe: "Dan kunnen we morgen eindelijk eens doortrainen."

Om te lachen uiteraard, want morgen maandag staat het eerste oefenduel van KV op Spaanse bodem op het programma: tegen het Algerijnse Mouloudia Club d'Alger. De wedstrijd wordt om 16:00u afgetrapt in de Pinatar Arena, het spiksplinternieuwe sportcomplex dat de voorbije dagen nog in allerijl werd afgewerkt voor de vuurdoop van vandaag: KV Mechelen - MC d'Alger.

De accommodatie is prachtig en verzorgd en zal in de toekomst door grote clubs gebruikt worden. Zo komt Borussia Dortmund, tweemaal Duits landskampioen en achtste finalist in de Champions League, donderdag op bezoek voor een oefenduel tegen Malinwa. KV traint vandaag wel nog eerst in de voormiddag. Voorlopig vielen er nog geen blessures.

Steven Tuyls

Meer voetbalnieuws