Luikse Noémie Happart (19) is nieuwe Miss België

De 19-jarige studente psychologie Noémi Happart uit het Luikse Grâce-Hollogne is zondagavond in het casino van Knokke-Heist tot de 78ste Miss België gekroond. Melissa Vingerhoed (21) uit Ottenburg strandde op de derde plaats, Shérine Dandoy (21) uit Sclayn werd eerste eredame.

fvranckx

In een twee uur durende show, die op televisie blijkbaar zonder klank begon, vielen er tot en met de finale weinig verrassingen te noteren. De gedoodverfde favorietes bleven overeind tot op het eind, letterlijk en figuurlijk.

Meest tot de verbeelding sprekend was dan al de finaleplaats van Miss Limburg Leen Geysen. Zij moest een hele week tegen de bof vechten, maar het was vooral haar enthousiasme dat aanstekelijk en besmettelijk was.

Toen in de uiteindelijke finale het internationale model en de ervaren misskandidate Melissa Vingerhoed tweede eredame werd en de Marokkaans-Belgische Shérine Dandoy eerste eredame leek niets nog de overwinning van Geysen in de weg te staan. Toch pakte de gewezen wereldkampioene jumping bij de studenten en jongste zus van vier naast het podium. De Diepenbeekse eindigde vijfde.

De overwinning ging zo naar de Waalse Noémi Happart, zowat hetzelfde type als eerste eredame 2012 Aurore De Geest en een echte Cameron Diaz look-a-like. De studente psychologie ontpopte zich de jongste weken en maanden wel tot een echt professioneel model. Ze is geen familie van de beruchte boers Happart.

PP Foto AFP

Nu in het nieuws