Carlos Sainz wint meteen

Carlos Sainz wint meteen

Carlos Sainz wint meteen

Print
De Spanjaard Carlos Sainz (Buggy) heeft zaterdag de eerste etappe van de Dakar 2013 bij de auto's gewonnen. De rit tussen de Peruviaanse hoofdstad Lima en Pisco was 263 kilometer lang en eindigde met een chronorit van 13 kilometer. De Argentijn Lucio Alvarez (Toyota) eindigde tweede, de Fransman Guerlain Chicherit (SMG) derde.

Sainz legde de chronorit van 13 kilometer af in 7 minuten en 40 seconden. Hij had acht seconden voorsprong op Alvarez en 10 seconden op Chicherit en de Qatarees Nasser Al-Attiyah (Buggy), die vierde eindigde.

De eerste Belg was bijrijder Eddy Chevaillier, die samen met de Nederlander Peter van Merksteijn (Toyota) 16e eindigde (+0:48). De Belg verklaarde na afloop de keuze van zijn team voor een voorzichtige, risicoloze start: "Het kon sneller, maar het zou te gek zijn om in een rit van goed 13 kilometer alles te vergooien, wetende dat je nog 4500 kilometer klassementsritten voor de boeg hebt. De wagen voelt goed aan, ik verwacht een goede wedstrijd. Vandaag vernam ik ook dat dag vier loodzwaar zou zijn en dat de rit van dag vijf ingekort zou worden omdat we dan van Peru naar Chili gaan, een tijdsverschil van twee uur. Voor mij persoonlijk is het fijn om terug deel te nemen aan de Dakar, al heb ik toch een beetje last van mijn rug. Maar dat komt wel goed. Elke avond lig ik op de bank bij de kinesist. Ik word hier goed verzorgd en verwacht geen verdere problemen."

Belga
Foto AFP

Meer sportnieuws