Brasschaat klinkt op 2013

De nieuwjaarsreceptie in Brasschaat werd door bijna 5000 bezoekers bijgewoond. Om 14u stroomde het volk toe aan het Winterdorp. De nieuwe schepenen bedienden de Brasschaatse bevolking. Kersvers burgemeester Jan Jambon (N-VA) hield een korte maar krachtige toespraak waarin hij zijn dorpsgenoten een voorspoedig en warm 2013 toewenste.

Jan Brys

De Brasschatenaren schoven gretig aan voor een glühwein, een pintje of een bolleke Koninck. Voor de hongerige waren er stukken pizza, pannenkoeken, karakollen en oesters. Voor de muzikale ondersteuning zorgde de band Le Temps du Moi.

Met deze receptie komt het Brasschaatse Winterdorp bijna aan zijn einde. Organisator Philippe Wauters liet weten dat er over heel de maand 12.000 schaatsers zijn geweest. Het totaal aantal bezoekers hangt rond de 50.000. "We zijn daarmee zeer tevreden. Het weer zat niet altijd mee, maar de mensen kwamen toch massaal naar het Winterdorp", zo liet Wauters weten. De man denkt al aan de volgende editie, dat is dan de vierde. Maandag volgt dan nog de nieuwjaarsreceptie voor het gemeentepersoneel en dan wordt het Winterdorp afgebroken.

Jan Brys/Foto W&FMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio