Nys twijfelt over deelname aan BK

Waardig in het verlies. Zo is Sven Nys ook. Zelfs als het hem helemaal tegenzit zoals in Rome. Hij was er gekomen om te proberen de meubelen te redden in moeilijke omstandigheden maar had zelfs de hulp van Sven Vanthourenhout nodig om twintigste te kunnen worden.

"Misschien had ik zonder Vanthourenhout wel opgegeven", zei de Belgische kampioen na de voorlaatste wereldbekermanche.

"Of dat zin had gehad, weet ik ook niet. Ik wist dat ik voor een moeilijke wedstrijd stond, maar dat het zo moeilijk zou worden had ik niet gedacht. Ik heb alles gegeven maar ik kon echt niet sneller. Ik had geen greintje macht in de benen want ik was niet hersteld van mijn ziekte die me zondag, maandag en dinsdag aan de antibiotica gehouden had.

Ik zag Albert versnellen maar ik kon niet eens opschuiven. Mijn tweede wedstrijdhelft was zowaar nog slechter dan mijn eerste en ik zakte steeds dieper weg. Dat de Wereldbeker weg is, weet ik wel."

"Ik heb gedaan wat ik moest doen, ik ben naar hier gekomen maar het kon niet beter. Ik vrees nu echt voor het Belgische kampioenschap. Heeft dat BK wel zin? Op deze manier echt niet, denk ik. Misschien kan ik beter een week langer in Mallorca blijven.

Een zaak is duidelijk: ik kan alleen maar hopen dat het beter wordt. Dat wordt echt niet simpel. Hoe het nu verder moet met mijn trainingen weet ik niet. Ik zal met mijn coach Paul Van den Bosch overleg moeten plegen."

Belga

Meer sportnieuws