Unizo: "Vereenvoudig fiscaliteit maar verhoog belastingen niet"

Unizo vindt het voorstel van minister van Financiën Steven Vanackere om aandelen fiscaal aantrekkelijker te maken "een goede zaak". Ook schaart de ondernemersorganisatie zich achter een vereenvoudiging van de Belgische fiscaliteit. Die mag echter niet tot een verhoging van de belastingen leiden, waarschuwt Unizo.

fvranckx

Lees ook: "Breid fiscale vrijstelling van spaarboekjes uit naar aandelen"

"Gezinnen stimuleren om de overstap van het spaarboekje naar aandelen te maken om zo zuurstof aan bedrijven te geven, is een goede zaak", zo reageert Unizo-gedelegeerd bestuurder Karel Van Eetvelt zondag in een mededeling op het voorstel van Vanackere.

Voorts is Unizo het met de minister eens dat de Belgische fiscaliteit "dringend aan een vereenvoudiging toe is". De organisatie merkt daarbij op dat er "niets verandert aan de complexiteit van de btw-wetgeving" door het plafond voor de vrijstelling voor kleine ondernemingen op te trekken. "Het is de verkeerde remedie", meent Unizo. "Vrijstellingen remmen bovendien de groei van ondernemingen af en een verhoging van het plafond leidt alleen maar tot nog meer oneerlijke concurrentie."

Lees ook "Vanackere moet veilig spaarproduct lanceren" Vanackere heeft pakket fiscale vereenvoudigingsvoorstellen klaar

Belga Archieffoto CJ

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio