Pauwels soleert naar zege in Rome

Print

Pauwels soleert naar zege in Rome

Kevin Pauwels heeft de wereldbekercross van Rome gewonnen. Pauwels kwam alleen over de streep. Niels Albert werd tweede en blijft leider in het klassement.

Pauwels, Albert, Vantornout, van der Haar, Mourey en Fontana reden bij aanvang van de wedstrijd naar de kop en ze werden niet meer ingehaald. De jonge van der Haar was de eerste die moest lossen door een technische fout waardoor hij over de kop ging.Op drie rondes van het einde wist Vantornout zich los te rukken. Pauwels kon nog tot bij zijn ploeggenoot rijden en liet hem uiteindelijk achter. In de laatste ronde kreeg Vantornout af te rekenen met kettingproblemen. Hij werd voorbijgestoken door de achtervolgers en eindigde pas vijfde. Albert finishte uiteindelijk tweede, voor Fontana.

In de rangschikking van de wereldbeker telt Albert nu 16 punten voorsprong op Pauwels. Nys, die in Rome nergens was na zijn ziekte van afgelopen week en pas 20e werd, is met een achterstand van 39 punten uitgeteld voor de eindzege.Over twee weken staat in het Nederlandse Hoogerheide de laatste WB-manche op het programma.

FiVr
Foto's Belga

Meer sportnieuws