Pennepoel zingt Driekoningen

Pennepoel zingt Driekoningen

Pennepoel zingt Driekoningen

Print
Mechelen - Driekoningen zingen, is een traditie op 6 januari. Leden van het buurtcomité Pennepoel uit Mechelen doen het vandaag al voor het zevende jaar op rij. De opbrengst is bestemd voor het goede doel.
"Dit jaar gaat onze opbrengst naar De Keeting, een vereniging die zich inzet voor Mechelse kansarmen. Wij zamelen elk jaar zo'n 600 tot 700 euro in", zegt voorzitter Wim Dewindt. Voor het eerst hebben de Mechelse Driekoningen niet alleen in de omgeving van de Oude Liersebaan gezongen, maar ook in de buurt van de Vismarkt en de Grote Markt. Ze gingen ook even langs op de nieuwjaarsreceptie van sp.a.

Pennepoel-bewoners Herman Mortelmans (63), Hugo Merckx (56) en Marieke Coorevits (60) hadden zich voor de gelegenheid mooi opgekleed. "Wij hebben al meegemaakt dat onze tenen er bijna afgevroren waren, of dat onze schoenen compleet nat waren. Ja, wij hebben er iets voor over", lacht Herman.

Tijdens Driekoningen wordt de Bijbelse gebeurtenis herdacht van de wijzen uit het oosten die een opgaande ster zagen, en daarna op zoek gingen naar de koning der Joden. Zo kwamen ze in Betlehem terecht, waar ze Jezus hebben gevonden.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio