K. Rupel Boom FC lanceert leuke cartoons met oproep tot sportiviteit

K. Rupel Boom FC lanceert leuke cartoons met oproep tot sportiviteit

K. Rupel Boom FC lanceert leuke cartoons met oproep tot sportiviteit

Print
Boom - De cartoons zijn ontwikkeld door 'huiscartoonist' Nick Bal-Colemont (19) die van jongsafaan het tekenen in de vingers had en die het wil maken als productontwikkelaar.

"Een en ander kwam in een stroomversnelling toen de trainers een cursus van een psychologe kregen met het thema ; hoe omgaan met spelers maar ook met ouders aan de zijlijn. We wilden er iets meer met doen om vooral de sportiviteit en het wederzijds respect in het voetbal te promoten. Dikwijls stelden we vast dat dit al in eigen club begint bij de ouders die menen mee coach te moeten zijn als hun kinderen spelen", verduidelijkt Tom Dewandelaere (19), die de communicatie in de club verzorgt, samen met Geoffrey Rockelé.

Daarop werden enkele slogans gemaakt. 'Als ouder bent u de 12de man, niet de 2de coach', 'Een handdruk, een kleine moeite maar een groot gebaar bij winst en verlies' en 'Laat uw kind zelf de touwtjes in handen nemen'. "Nick heeft er treffende cartoons bij gemaakt en inmiddels kregen de affiches ingang in de kleedkamers en kantine. Ook bierkaartjes werden gedrukt met de cartoons en slogans aan een zijde. Inmiddels staat bij de volgende lading bierviltjes aan de achterzijde ook een tekst in samenwerking en na een oproep van de Belgische voetbalbond (zie kaderstuk).

Nieuwe bierkaartjes

Op de nieuwe bierkaartjes, die begin 2013 in de kantine van de K. Rupel Boom FC liggen en waarop vooraan een van de drie cartoons prijken zal aan de achterzijde een tekst te lezen zijn die uit een schrijven is overgenomen van de Belgische voetbalbond: "Liefste mama en papa, ik vind het fantastisch dat jullie me altijd aanmoedigen maar wees alstublieft altijd positief tegen mijn trainer, de scheidsrechter, mijn ploeggenootjes en de tegenstander,...Roep tijdens de wedstrijd niet wat ik moet doen, laat dat over aan mijn trainer! Oh ja, weet je, ik voetbal graag! Laat mij en mijn vrienden dan ook het plezier van het voetballen!"

Jan BOEY

Foto Patrick Hattori
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio