1/3

Musketiers vieren feest

Basketbalclub BBC Musketiers uit Vremde bestaat 20 jaar. Om dit te vieren startte het bestuur het nieuwe jaar met een receptie en een brunch. "Wij moeten heel wat feestjes organiseren om financieel rond te komen," stelt gewezen voorzitter Dirk Verbrugghe (50) uit Ranst.

Het was gewezen basketbalspeler Paul Cleymans uit Turnhout die in 1993 aan de wieg stond van de Musketiers. "Cleymans had 3 zonen," herinnert Verbrugghe zich. "De naam van onze club verwijst naar die 3 zonen en is een knipoog naar de bekende roman van de Franse schrijver Alexandre Dumas. In het begin speelden de Musketiers in Borsbeek. "In sporthal Ter Smisse," vult Suzanne Michiels (42) uit Emblem, huidig clubsecretaris, aan. Enkele jaren later verhuisde de club naar Mortsel. "Om tijdens het seizoen '97-'98 naar de sporthal van Don Bosco in Vremde te trekken," weet huidige voorzitster Peggy Heye (40) uit Wommelgem.

De club telt momenteel een 120-tal leden en heeft 10 ploegen. "Waarvan er 8 in competitie spelen," stelt Heye. Hoewel het bestuur er van droomt weldra te kunnen starten met een meisjesploeg, is 120 leden toch ongeveer de maximumcapaciteit voor de sportclub uit Vremde.

Om het financiële plaatje te doen kloppen, moeten de Musketiers heel wat activiteiten organiseren. De lijst oogt indrukwekkend. Mosselfeesten, kwissen, bingoavonden, een brunch, de jaarlijkse truffelslag, recepties, spaghettifeesten, een barbecue. "En misschien is die lijst zelfs nog onvolledig," lacht Verbrugghe. "Waarschijnlijk is dit een probleem waarmee heel wat clubs te kampen hebben." Toch is er bij de Musketiers geen reden tot klagen. "Wij zijn een echte familieclub," benadrukt Heye. "Iedere speler die bij ons komt trainen, mag ook spelen tijdens de wedstrijden. Resultaten en prestatiedrang staan bij ons niet voorop. Wij gaan voor gezelligheid en sportiviteit."

De thuisbasis van de Musketiers is vlakbij het Jongenstehuis van Don Bosco.

"Ieder jaar spelen er enkele jongens van het tehuis in onze ploegen," weet Michiels. Of er met die jongens soms problemen zijn? "Absoluut niet. Die mannen gedragen zich voorbeeldig. Je merkt dat die jongens zich kunnen houden aan duidelijke afspraken. Zelfs tijdens onze jaarlijkse trip naar Denemarken, waar we deelnemen aan een internationaal tornooi, weten die gasten zich prima te gedragen. We zijn dan ook heel blij dat we met onze club ook een sociale rol kunnen vervullen in Vremde."

Patrick Vandyck

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio