Finaliste Miss België heeft bof

Finaliste Miss België heeft bof

Finaliste Miss België heeft bof

Print
Zondagavond wordt in het Casino van Knokke de nieuwe Miss België gekroond. Voor Miss Limburg Leen Geysen (22) verloopt de voorbereiding niet van een leien dakje. Ze heeft bof, een virus dat zwellingen in het gezicht veroorzaakt en erg besmettelijk is.

“Rechts is de zwelling weg, maar nu heb ik last aan de linkerkant”, vertelde Leen vrijdag. “Ik hoop dat het tegen zondag in orde is en dat je er niets of weinig van ziet. Het is in ieder geval enorm vervelend. Bovendien gaat het om een virus: je kan er dus geen antibiotica tegen nemen."

'Onverantwoord'

Viroloog Mark Van Ranst is niet te spreken over de deelname van de miss en waarschuwt voor besmettingsgevaar. “Eigenlijk is het onverantwoord om deze dame in groep te laten bewegen. Tot vijf dagen na de eerste symptomen is er immers een kans op besmetting”, klinkt het.

Volgens Evy Van Couwenberghe van de Miss België-organisatie hoeft niemand zich zorgen te maken. “De eerste symptomen dateren van vorige week zondag. Leen heeft op een kamer alleen geslapen en intussen zijn we al meer dan vijf dagen verder.”

Speel mee met onze Miss België-quiz

Niels ROUVROIS
Foto Tony Van Galen

.

Nu in het nieuws