Poetin geeft Depardieu Russisch paspoort

De Franse acteur Gérard Depardieu heeft zondag de Russische president Vladimir Poetin ontmoet. De acteur heeft zijn Russisch paspoort gekregen, zo heeft de woordvoerder van de president laten weten. Depardieu was op privébezoek in Rusland.

ikerremans

De korte ontmoeting vond zaterdagavond plaats in de residentie van Poetin in de badplaats Sotsji, aan de oevers van de Zwarte Zee. Depardieu en Poetin dineerden er samen. Volgens een officiële mededeling van het Kremlin hadden de mannen onder meer een gesprek over de Frans-Russische film over Grigori Raspoetin, waar de Franse acteur de hoofdrol in speelt.

Depardieu ligt in de clinch met de Franse regering omwille van de rijkentaks. De acteur, die onder meer gestalte gaf aan Obelix, verhuist daarom naar het Waalse grensdorpje Néchin. Bovendien kende Poetin hem donderdag het Russische staatsburgerschap toe.

Volgens de Russische staatsmedia heeft de acteur de Russische nationaliteit zelf gevraagd en gekregen, waarbij uit een brief van de acteur geciteerd werd. Eerder zei Depardieu al dat hij zijn Frans paspoort wil inleveren.

Foto AFP

MEER OVER Gérard Depardieu