Bosnische zussen vinden elkaar na 72 jaar dankzij Facebook

Twee Bosnische zussen die elkaar bijna 72 jaar geleden uit het oog verloren, zijn onlangs voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog weer met elkaar verenigd dankzij Facebook. Al die tijd leefden ze amper 200 kilometer van elkaar, zo hebben lokale media zaterdag gemeld.

fvangarderen

Hedija Talic (82) en haar oudere zus Tanija Delic (88) ontmoetten elkaar enkele dagen geleden voor het eerst sinds 1941, berichtte de krant Nezavisne Novine op haar website.

Hedija Talic liep op 11-jarige leeftijd verloren toen haar gezin in het begin van de Tweede Wereldoorlog wegvluchtte uit het Bosnische dorp waar het woonde. Ze werd in een weeshuis opgevangen. Haar ouders werden gedood in de oorlog en haar broer emigreerde naar de Verenigde Staten.

Later ging ze in de streek van Tuzla, in het noordoosten van Bosnië, wonen, terwijl haar zus in het noordwesten leefde. Ze vonden elkaar terug dankzij de zoon van Hedija, die opzoekingen deed naar zijn stamboom en via Facebook contact opnam met de dochter van zijn tante, zonder dat hij wist dat ze tot dezelfde familie behoorden.

Belga

Foto: PN

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER