Negen nieuwe gezichten in gemeenteraad

Print
Malle - Ruim honderd toeschouwers woonden de installatievergadering van de gemeenteraad in Malle bij. Alle plichtplegingen verliepen rustig onder het toeziend oog van burgemeester én voorzitter van de gemeenteraad Harry Hendrickx (DBM).
In tegenstelling tot de andere verkozenen moest Harry Hendrickx (DBM) zelf de eed niet meer afleggen, omdat hij dat al eerder gedaan in het provinciehuis bij gouverneur Cathy Berx.
Tot het nieuwe schepencollege behoren: Jules Mintjens (DBM, eerste schepen), Paul Van Ham (N-VA, tweede schepen), Dries Van Dyck (DBM, derde schepen), Mieke Vermeyen (N-VA, vierde schepen) en Elisabeth Joris (DBM, vijfde schepen).
De overige gemeenteraadsleden die de eed aflegden, zijn: Katleen Mintjens en Alain De Laet (beiden Open Vld), Wouter Patho, Yannick Van den Broeck, Sanne Van Looy, Peter Lacante (allen N-VA), Pieter Van Boxel (Vlaams Belang), Walter Vermeylen, Tineke Lambreghts, Alex Van Loon (alle sp.a-Groen+), Wim Jordens, Zofia Mezeyova, Maria Lauryssen, Thierry van der Straten Waillet (allen CD&V), Kim Geys, Jan Boeckx en Dominique Defossez (allen DBM). Dat maakt in totaal negen nieuwkomers op een totaal van 23 raadsleden.
Maken deel uit van de OCMW-raad: Lien Boenders, Gert Peeters, Wilfried Van Bavel (allen DBM), Maria Lauryssen, Ingrid Vrints (beiden CD&V), Sonja Rosiers (Open Vld), Bérénice Storms (spa.-Groen+), Dave Hermans en Wouter Patho (beiden N-VA). Deze laatste wordt OCMW-voorzitter en krijgt zo ook een zitje in het college. Maria Lauryssen deelde mee liever in de OCMW-raad dan in de gemeenteraad te zetelen, waardoor partijgenote Ingrid Vrints volgende keer de eed zal afleggen als gemeenteraadslid.
Voor deelname aan de politieraad van de zone Voorkempen mag Malle de volgend vier verkozenen afvaardigen: Wim Jordens (CD&V), Elisabeth Joris (DBM), Alex Van Loon (sp.a-Groen+) en Sanne Van Looy (N-VA).
Harry Hendrickx hoopte op een goede samenwerking met alle gemeenteraadsleden. Op vraag van Alex Van Loon deelde de burgemeester mee dat er goed bestuursakkoord is, maar dat het nu niet moment was om daarover uit te wijden. Wim Jordens betreurde dat er niet werd bezuinigd op het aantal schepenambten.
JAN VORSSELMANS
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio