Annemie Van Dyck wordt eerste vrouwelijke OCMW-voorzitter

Print
Brecht - Voor het eerst in de geschiedenis van Brecht wordt met Annemie Van Dyck (CD&V) een vrouw voorzitter van het OCMW. Zij vervangt Ludo Kerstens (Open Vld), die uit de politiek stapt.
De installatievergadering van de Brechtse gemeenteraad werd geleid door burgemeester Luc Aerts (CD&V), die zijn mandaat in die functie verlengt en ook voorzitter van de gemeenteraad blijft. Hij hoopt op een goede samenwerking over de partijgrenzen heen.
Als schepenen legden de eed af: Daan De Veuster (CD&V, eerste schepen), Kris Kenis (CD&V, derde schepen), Peter Schrijvers (Open Vld, vierde schepen), Walter Van Puymbroeck (sp.a, vijfde schepen) en Luc Torfs (Groen, zesde schepen). Tweede schepen Maria Vochten (CD&V) kon wegens medische redenen niet aanwezig zijn. Zij zal de eed afleggen op de volgende gemeenteraadszitting.
De overige 'gewone' gemeenteraadsleden zijn: Els De Groof (Open Vld), Joziena Slegers, Kris Geysen, Bart Van De Mierop, Eline Peeters, Mieke Michiels, Sven Deckers, Rudi Matthé, Ingrid Van Tichelt, Bruno Bellens, Ben Van Riel, Sven Vandeneijnde (allen N-VA), Patrick Van Assche, Christel Van Ackeleyen, Karina de Hoog (allen Vlaams Belang), Jos Matheeussen, Leo Nicolaï, Marcel Van Dyck, Martine Bresseleers, Cecilia Dierckx en Karen Van Looveren (CD&V).
De volgende leden maken deel uit van de OCMW-raad: Jos Dignef (Open Vld), Lieke Bennenbroek, Remi Verbeeck, Monika Eijzermans, Dennis De Bruyn (allen N-VA), Freddy Van Riet (Vlaams Belang), Annemie Van Dyck, Marcel Van Dyck, Cecilia Dierckx, Roel Van Hoeck en Filip Gilbergen (allen CD&V).
Annemie Van Dyck neemt ontslag uit de gemeenteraad en zal als OCMW-voorzitter worden toegevoegd aan het college. In haar plaats wordt partijgenote Tatiana Vandekeere gemeenteraadslid. Ook Cecilia Dierckx en Marcel Van Dyck gaan alleen als OCMW-raadslid zetelen, waardoor Vic Meeusen en Leen Smouts volgende vergadering in de gemeenteraad komen.
In de politieraad van de zone Voorkempen mag Brecht zes raadsleden afvaardigen: Bruno Bellens, Sven Deckers, Joziena Slegers (allen N-VA), Leo Nicolaï, Karen Van Looveren en Tatiana Vandekeere (allen CD&V).
In een wederwoord betreurde Joziena Slegers dat haar partij geen deel uitmaakt van de meerderheid, maar wees erop dat N-VA constructief oppositie zal voeren in het belang van de bevolking. Zij pleitte voor een zuinig beleid in deze financieel beleid.
JAN VORSSELMANS
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio