1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

In Mechelse Kruidtuin leeft vos

In de Mechelse Kruidtuin woont wel degelijk een vos. Leden van Landschap vzw, een natuurvereniging met een boontje voor echte wilde natuur, hebben dat donderdagavond met eigen ogen kunnen vaststellen. Ze slaagden er ook in om foto's te maken van het dier.

Sven Van Haezendonck

Grote roofdieren kruipen steeds dieper de stad in. Dat er vossen leefden in en om Brussel was al langer bekend. En ook over een vos in het stadspark in de Bruul in Mechelen circuleerden al langer verhalen. "Alhoewel borden die de stad Mechelen plaatste de aanwezigheid ervan afdoen als zeer onwaarschijnlijk hadden wij hem gisteren al na vijf minuten gevonden", zegt Jan Loos van Landschap vzw.

De vos bevond zich in de buurt van enkele jongeren die na het sluitingsuur in de Kruidtuin rondhingen, maar zelf hadden ze dat niet door. "De vos is een vriendelijk en tam dier dat al enige tijd zijn angst voor de mens lijkt overwonnen te hebben", geeft Loos aan. Zijn schoonzus Griet Engelen merkte de vos als een van de eerste buurtbewoners op. "Toen ze met haar teckel een avondwandeling maakte in het afgesloten park volgde de vos haar systematisch op een veilige afstand. Elke dag opnieuw. De veilige afstand werd uiteindelijk twee meter, en sinds enige tijd speelt de vos samen met haar hond."

Meer info op www.landschapvzw.be

SVH

Foto Landschap vzw

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio