Betalen met bankkaart onmogelijk in Vaticaanstad

Sinds 1 januari zijn er geen elektronische betalingen per bankkaart meer mogelijk op het grondgebied van het Vaticaan. Dat is het gevolg van het ontbreken van een officiële toelating van de centrale Italiaanse bank (Banca d'Italia).

De musea in Vaticaanstad - waaronder dus ook de bekende Sixtijnse Kapel - maar ook de plaatselijke apotheek, het postkantoor en de verschillende winkels aanvaarden alleen nog maar contact geld, cheques en de kredietkaart die uitgegeven wordt door de bank van het Vaticaan (IOR).

Dat is het gevolg van een beslissing van de Banca d'Italia. Die heeft de Deutsche Bank Italia, de beheerder van het netwerk van betaalterminals in Vaticaanstad, opgedragen om alle toestellen te deactiveren, omdat de nodige vergunningen ontbreken.

Federico Lombardi, de woordvoerder van het Vaticaan, zegt dat er "contacten plaatsvinden" met andere dienstverleners, om ervoor te zorgen dat "de onderbreking van het gebruik van bankkaarten van korte duur zal zijn", luidt het in de krant Corriere della Sera.

Belga

fvranckx

Foto PhotoNews

MEER OVER Vaticaanstad