Groen beschuldigt Open Vld-sp.a van doorbreken cordon

Groen beschuldigt Open Vld-sp.a van doorbreken cordon

Groen beschuldigt Open Vld-sp.a van doorbreken cordon

Print
Westerlo - In Westerlo is Groen van mening dat het kartel Open Vld-sp.a-Positief Westerlo een deal heeft gesloten met Vlaams Belang om Dora Weckhuysen (Open Vld), de echtgenote van Open Vld-fractieleider Frans De Cock (foto), in de OCMW-raad te krijgen. De Cock ontkent formeel dat er afspraken gemaakt zijn en garandeert dat er niemand van Vlaams Belang binnen enkele jaren de plaats van Weckhuysen zou innemen.

Groen deed naar eigen zeggen enkele weken geleden een voorstel aan Open Vld-sp.a-Positief Westerlo, dat net als Groen in de oppositie was terechtgekomen na de verkiezingen, om de enige mogelijke zetel voor de oppositie in de OCMW-raad te delen. "Maar Frans De Cock weigerde dit, hij had andere opties", klinkt het in een mededeling.

"Het is intriest te moeten vast stellen dat we niet op Denderleeuw hoeven te wachten om een eventuele scheur in het cordon te krijgen. Het is in ons eigenste Westerlo gebeurd."

De Cock noemt de beschuldigingen van Groen loze beweringen. "De stemming was geheim, er valt dus niets te bewijzen. Onze voorgedragen kandidaat is inderdaad verkozen, maar van waar de extra stemmen komen weet ik niet", zegt hij.

"Er waren bijvoorbeeld ook nog reststemmen van de meerderheidspartijen CD&V en N-VA. In ieder geval is er geen deal gemaakt. Onze kandidaat zal de volledige zes jaar uitzitten en zeker geen plaats ruimen voor iemand van Vlaams Belang."

Foto Joren De Weerdt

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio