Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Samuel L. Jackson wil dat journalist 'n'-woord zegt (video)

'Django Unchained', de nieuwe film van Quentin Tarantino, heeft de afgelopen dagen al heel wat kritiek over zich gehad over het (overmatig) gebruik van het 'n'-woord. In een televisie-interview ging de Amerikaanse acteur Samuel L. Jackson daar nog wat verder op in.

jatimmermans

Toen Jake Hamilton begon over het gebruik van het woord in de film veranderde de acteur van onder meer 'Pulp Fiction', 'Die Hard: With a Vengeance', en 'Shaft' plots van toon. Hij eiste dat de reporter het 'n'-woord zei maar die weigerde. Jackson had er duidelijk plezier in en eindigde met de woorden "It wasn't a great question of you can't say it".

Samuel L. Jackson vertolkt samen met Leonardo DiCaprio, Christoph Waltz en Jamie Foxx de hoofdrollen in de film. 'Django Unchained' is een western waarin een ex-slaaf zich samen met een Duitser wreekt op de slavenhandelaars. Net als in de andere wraakfilms van Tarantino, 'Kill Bill' (1 en 2), worden de conflicten tussen de hoofdpersonages niet met het woord, maar met rauw geweld opgelost.

De première van de nieuwe Tarantino werd eerder al uitgesteld na het bloedbad in Newtown, Connecticut. Ook liet regisseur Spike Lee weten dat hij niet naar de film ging kijken omdat het een belediging zou zijn voor de zwarten die als slaven moesten lijden in de Verenigde Staten.

De film is vanaf 16 januari in de Belgische zalen te zien.

Bekijk hier het fragment en de officiële trailer:

Foto AFP

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio