VMW wordt De Watergroep

VMW wordt De Watergroep

VMW wordt De Watergroep

Print
De Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening heet voortaan De Watergroep. De maatschappij bestaat dit jaar 100 jaar en heeft intussen heel wat meer taken dan alleen watervoorziening.

In het logo van De Watergroep staat boven twee blauwe golven een groen vlak, symbool voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Voor de vernieuwingsoperatie (het aanbrengen van de nieuwe naam en logo op de briefwisseling, de website, het wagenpark, uniformen en gevels van kantoren) is een budget van 30.000 euro uitgetrokken.

"We doen vandaag de dag meer dan drinkwater leveren", zegt voorzitter Luc Asselman van De Watergroep. "We hebben ook een ruim dienstenaanbod op het gebied van gemeentelijk afvalwaterbeheer en we leveren industriewater op maat van bedrijven. Daarom vonden we dat we een nieuwe naam en een nieuw merksymbool nodig hadden."

Bij De Watergroep werken momenteel 1.450 mensen. Het waterbedrijf bedient ruim 2,8 miljoen klanten in 170 Vlaamse gemeenten. Zijn ondergronds netwerk telt 31.000 kilometer aan leidingen.

Telecom

Het bedrijf heeft een proefproject lopen waarbij telecomkabels worden aangelegd in drinkwateraftakkingen. "In Duitsland is het systeem al met goed gevolg uitgetest. Voor Vlaanderen wordt het een primeur", zegt directeur-generaal Boudewijn Van De Steen.

GuT/Belga

MEEST RECENT