"Noig verontruste Aalstenaars" houden schepenen in het oog

Noig verontruste Aalstenaars houden schepenen in het oog

"Noig verontruste Aalstenaars" houden schepenen in het oog

Print
Aalst - In Aalst is de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad voorafgegaan door een actie van "noig verontruste Aalstenaars". In een brief, waar een oog op gedrukt staat, werd aan de raadsleden aangekondigd dat het college, in het bijzonder de N-VA-schepenen Karim Van Overmeire en Mia De Brouwer (beiden ex-Vlaams Belang), nauwlettend in het oog gehouden zullen worden.

De nieuwe coalitie in de Ajuinstad beschikt over 30 op de 43 zetels en bestaat uit N-VA (15 zetels), die er na Antwerpen het hoogste resultaat in Vlaanderen behaalde, CD&V (8 zetels) en sp.a (7 zetels).

Voormalig gemeenteraadsvoorzitter Christoph D'Haese (N-VA) wordt burgemeester en oud-burgemeester Ilse Uyttersprot (CD&V) eerste schepen. Het college telt verder Karim Van Overmeire (N-VA), Ann Van de Steen (sp.a), Mia De Brouwer (N-VA), Iwein De Coninck (CD&V), Dylan Casaer (sp.a), Caroline Verdoodt (CD&V), Paul Stockman (CD&V) tot eind 2016 en N-VA kamerlid Sarah Smeyers als OCMW-voorzitter. De gemeenteraad wordt voorgezeten door Sanne Nieulandt (N-VA).

De "noig verontruste Aalstenaars" geloven niet dat Karim Van Overmeire, door twee jaar geleden over te stappen naar N-VA, fundamenteel van gedachte is veranderd. "Hij heeft dat overigens zelf aangegeven door het fameuze 70-puntenprogramma in essentie te blijven verdedigen", aldus woordvoerder Johan Dumortier. Omdat ook ex-Belanger Mia De Brouwer schepen wordt, vreest men dat "N-VA via een achterpoortje het cordon sanitaire rond extreemrechts doorbreekt, met medeplichtigheid van de Aalsterse CD&V en sp.a".

De "noig verontruste Aalstenaars" zeggen "een consequente sociale oppositie buiten de gemeenteraad te zullen voeren" en hebben mensen aangeduid die dossiers in de gemeente- en OCMW-raad actief zullen opvolgen.

Foto Belga

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio