Celstraf en 106.000 euro schadevergoeding voor Limburgers die man kaakbreuk sloegen

Voor drie mannen zijn maandag op de Leuvense strafrechtbank celstraffen van twee jaar uitgesproken. Eén beklaagde kreeg de straf voor de helft met uitstel. De mannen sloegen op 31 mei 2008 een vijftiger in elkaar in dancing De Kroon in Scherpenheuvel. Het slachtoffer liep daarbij onder meer een kaakbreuk op. Hij kreeg zowat 98.000 euro schadevergoeding toegewezen.

fvranckx

Slachtoffer Marc V.H. werd tijdens een toiletbezoek in de dancing zonder duidelijke aanleiding aangevallen door drie Limburgers van Turkse origine. De man kreeg stampen en slagen. Het trio bleef op hem inslaan nadat hij al op grond lag.

De verdachten werden op basis van hun nummerplaat geïdentificeerd en opgepakt. De procureur sprak over zinloos geweld. Het slachtoffer liep een gebroken kaak en vele kneuzingen op. De vijftiger moest vier operaties ondergaan. Sindsdien kan de man, die actief was in het departement cultuur van de Vlaamse Gemeenschap, niet meer werken.

Sabit O. (28) en Erkut K. (34) hadden al een gevuld strafblad voor soortgelijke feiten. Ze kregen 2 jaar cel en hun onmiddellijke aanhouding werd bevolen. Yalçin I. (30) kreeg gezien zijn blanco strafblad zijn straf voor de helft met uitstel over drie jaar. De drie moeten ieder 1.100 euro boete betalen. Aan het slachtoffer moeten ze ongeveer 98.000 euro schadevergoeding. Ze moeten verder nog 8.000 euro betalen voor de medische kosten.

Belga Beeld: Google Streetview

Nu in het nieuws