Chauffeur 2 keer dronken betrapt op 75 minuten

Een man uit Ganshoren werd maandag twee keer door de politie aan de kant gezet op iets meer dan een uur tijd. Dat meldt de federale wegpolitie van Bertem. De bestuurder verklaarde vrijwilliger te zijn bij het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) en had 3,05 promille alcohol in het bloed.

fvranckx

Bij een alcoholcontrole op de Tervuursesteenweg in Bertem merkte de politie rond 13.00 uur op dat een bestuurder rechtsomkeer maakte. Ze konden de vijftiger uit Ganshoren stoppen. De chauffeur had een trui aan met op de achterzijde een logo van de verkeersveiligheidscampagne "Go For Zero". Buiten promomateriaal van een BOB-campagne had hij een fles wijn en enkele sixpacks bier in de auto liggen. Een ademtest wees uit dat hij 3,05 promille alcohol in het bloed had. Hij verklaarde aan de politie dat het niet de eerste keer was dat hij zo rondreed. Hij kreeg vijftien dagen rijverbod en moest zijn wagen achterlaten.

De man werd in een taxi richting Ganshoren gestopt. Na honderd meter had de dronken man de taxichauffeur kunnen overtuigen om terug te rijden. De politie zag de man opnieuw vertrekken en zette de achtervolging in. Ze konden hem, opnieuw met enige moeite, rond 14.15 uur vatten op de E40 Luik-Brussel ter hoogte van Sterrebeek. De man werd in de cel geplaatst en moet oudejaarsavond in het politiekantoor doorbrengen. Zijn auto werd in beslag genomen.

Belga Archieffoto PhotoNews

Nu in het nieuws