Mechelen feest 2013 in op Grote Markt

Met veel muziek en vuurwerk maken de Mechelaars vanavond op de Grote Markt de sprong naar 2013. Voor de tiende keer sluit de Mechelse deejay Bruno Van Hecke het feest af.

Sven Van Haezendonck

Wie een glaasje te veel op heeft, laat zich best rijden, want de Mechelse politie laat feestnummers blazen. Deejay Bruno Van Hecke (49) mag zich de échte koning van het Mechelse oudejaarsfeest op de Grote Markt noemen. Bruno start om 1.30u en wuift rond drie uur dinsdagmorgen de late feestnummers uit. "Zo'n tien jaar geleden hebben ze mij dat gevraagd. Als deejay kan je alleen maar dromen om te mogen draaien voor een volle Grote Markt. En de vzw Mechelse Feesten heeft me blijkbaar toen ook goed bevonden, want ze zijn mij jaar na jaar blijven vragen", zegt Bruno.

Consultant

In het dagelijkse leven werkt Bruno Van Hecke als consultant voor een Canadees bedrijf, maar in zijn vrije tijd draait hij op trouwfeesten en feestjes voor vrienden of verenigingen plaatjes. Of hij het dan niet erg vindt om op oudejaarsnacht te moeten werken? "Helemaal niet. We zakken met vrouw, de kinderen en vrienden - zoals vele Mechelaars - al rond 23u af naar de Grote Markt om stilaan in de sfeer te komen van de overgang naar het nieuwe jaar."

"Het is sowieso leuk werken met oudjaar. Bijzonder is dat ik uitgerekend 25 jaar geleden mijn vrouwtje Tanja ook op oudjaar heb leren kennen in discotheek Volmolen in Lier. Een reden om extra te feesten en de volumeschuif helemaal open te trekken. Het is de bedoeling dat ik het feest op gang trek met het nummer Infinity, maar dat kan nog wel eens veranderen. Het moeilijkste is altijd om te stoppen. Dat probeer ik steevast om 3u te doen", legt Bruno uit.

Covers

De oudejaarsavondhappening start om 23u met een optreden van Xzent, een achtkoppige Belgische rock-coverband, die speelt tot 1.30u, met een onderbreking rond middernacht voor een spetterend vuurwerk. "Xzent speelt vooral Engelstalige en Nederlandstalige rockcovers uit het heden en het verleden, van Chuck Berry tot Metallica, The Scene en Tröckener Kecks, Normaal en Golden Earring", zegt Kurt Moens, voorzitter van de Mechelse Feesten.

LDN

Foto Gil Plaquet

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio