Politie arresteert 13 mensen tijdens controles

De Mechelse politie heeft het voorbije weekend tijdens gerechtelijke controles 13 mensen gearresteerd. In een geval ging het om een rondtrekkende daderbende waarvan de leden zich verdacht gedroegen. Ze zijn allemaal gekend voor criminele feiten.

Sven Van Haezendonck

Vier andere personen stonden nationaal geseind omdat ze werden gezocht in een gerechtelijk dossier. Een individu was in het bezit van XTC, cocaïne en een grote hoeveelheid geld. "Betrokkene wordt ervan verdacht drugs te dealen. Het geld was vermoedelijk afkomstig van de verkoop van drugs", zegt commissaris Maurice Dommicent van de lokale politie. In de woning van de man volgde ook een huiszoeking.

Bij alcohol- en snelheidscontroles moesten 1432 bestuurders een ademtest afleggen. Daarvan hadden er maar 39 te veel gedronken. Een bestuurder knipperde op de Gentsesteenweg met zijn lichten om andere weggebruikers te waarschuwen. Hij had niet door dat daar ook een politievoertuig tussen reed. De werd aan de kant gezet en legde een positieve ademtest af. Hij had 2,2 gram pro mille alcohol in het bloed.

Van 1410 voertuigen werd de snelheid gecontroleerd. Iets meer dan 10 procent van de bestuurders reed te snel: er werden 146 overtredingen begaan.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio