Man die tienermeisje ontvoerde wilde nadien zelfmoord plegen

De man die werd gezocht voor de ontvoering van een 15-jarig meisje zaterdag in Moeskroen, is maandagnamiddag door de Franse autoriteiten opgepakt in het Bretoense La Gacilly, in het departement Morbihan. Het gaat om een 35-jarige inwoner uit het Henegouwse Estaimpuis. De man zal uitgeleverd worden aan ons land.

fvranckx

Lees ook: Man opgepakt die meisje (15) ontvoerde en drogeerde

Het minderjarige meisje uit Moeskroen werd zaterdagnamiddag in haar woonplaats ontvoerd door een kennis. Rond middernacht werd ze, geboeid en gedrogeerd, teruggevonden aan het kasteel van Estaimbourg in Estaimpuis. Haar ouders waren ongerust geworden omdat ze niet terugkeerde van een bezoek aan de kerstmarkt en verwittigden de politie.

Sms

De dader werd maandagnamiddag door de Franse autoriteiten met een Europees aanhoudingsmandaat aangehouden in La Gacilly. "Het is een jonge man zonder voorgeschiedenis, afkomstig uit een respectabel milieu. Hij zal kortelings uitgeleverd worden aan België", zo maakte Jean-Bernard Cambier, eerste substituut van de procureur van Doornik, bekend.

Volgens het parket probeerde de verdachte voor zijn arrestatie een einde te maken aan zijn leven. "Ik ben te ver gegaan en zal me later van het leven beroven", zo zou de verdachte zaterdagavond aan de ontvoerde tiener verklaard hebben.

Het slachtoffer en haar agressor bezochten een hippisch centrum in Estaimbourg. Enkele dagen voor de ontvoering, had de moeder van het slachtoffer de man ontmoet en aangegeven dat het niet opportuun was dat hij de tiener nog ontmoette. Met een sms had hij met het meisje zaterdagnamiddag afgesproken op de kerstmarkt van Moeskroen, nadien in het park. Daar ontvoerdde hij het meisje na een gewelddadig contact met een paar wandelaars.

"De dader diende haar verdovingen toe, liet haar alcohol drinken en ether inademen. Hij stelde seksuele handelingen, maar werd onderbroken door de komst van de politie", preciseerde Cambier.

De man ontsnapte al lopend. Rond 2 uur 's nachts roofde hij een terreinwagen van een familielid en vluchtte naar Frankrijk. Daar werd hij maandag aangehouden.

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over zelfdoding? Voor jezelf of iemand uit je omgeving? Bel de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55. 's Avonds (behalve woensdag en zaterdag) kan je chatten van 19.00 - 21.30 uur op zelfmoordlijn.be.

Belga Archieffoto: het kasteel van Estaimbourg

Nu in het nieuws