Neymar blijft de beste van Zuid-Amerika

Neymar blijft de beste van Zuid-Amerika

Neymar blijft de beste van Zuid-Amerika

Print
De Braziliaanse aanvaller Neymar is maandag verkozen tot beste voetballer van Zuid-Amerika. Het is al het tweede jaar op rij dat de speler van Santos de primus is in de verkiezing, die jaarlijks georganiseerd wordt door de Uruguayaanse krant El Pais. José Pekerman werd uitgeroepen tot beste trainer.

Neymar, die uiteraard op de interesse kan rekenen van een heleboel Europese topcubs, kreeg 199 stemmen van voetbalkranten en -magazines en had daarmee een straatlengte voorsprong op de Peruaan Paolo Guerrero (Corinthians, 50 stemmen). De Braziliaan Lucas Moura (21 stemmen), pas overgestapt van Sao Paulo naar Paris Saint-Germain, Ronaldinho (Atlético Mineiro, 12) en Fred (Fluminense, 6) vervolledigen de top 5.

Bij de trainers was het spannender: José Pekerman, de Argentijnse bondscoach van Colombia kreeg 63 stemmen, 9 meer dan zijn landgenoot en Argentijns bondscoach Alejandro Sabella. Sabella deelt de tweede plaats met Adenor Bacchi 'Tite', die met de Corinthians de wereldtitel veroverde ten koste van Chelsea.

Zondag was het Argentijnse fenomeen Lionel Messi (Barcelona) door El Pais uitgeroepen tot beste speler in Europa, voor de vierde keer op rij al. Vicente del Bosque, bondscoach van Europees en wereldkampioen Spanje, werd verkozen tot beste trainer.

Belga
Foto Reuters

Meer sportnieuws