1 / 5

Honderden zangertjes overspoelen Picolosite

Honderden nieuwjaarszangertjes zakten maandagvoormiddag af naar het Picoloplein. De jongsten waren vergezeld van ouders of grootouders. Dat was ook nodig, want de toegangsweg naar het Picoloplein blijft nog altijd heel gevaarlijk voor voetgangers, moeders met kinderwagens en fietsers. Gelukkig hield de politie een oogje in het zeil.

Erik Vandewalle

Traditiegetrouw overspoelen vele honderden kinderen het centrum van Stabroek om vooral in winkels een gelukkig 2013 toe te zingen. Voor de eerste keer kregen ze de kans om alle winkels op het Picoloplein te bezoeken.

Ook Wendy Van Bogaert en enkele vriendinnen waren er bij. "We zijn hier met in totaal negen kinderen tussen vier en acht. Ze zijn nog te klein om er alleen op uit te trekken. Maar ook al zouden ze al wat ouder zijn, de toegangsweg naar dit plein blijft een gevaarlijke schande. Het is gevaarlijk om als voetganger of fietser af te zakken naar het Picoloplien.

Dat kon het jonge volkje niet veel schelen. Zij waren massaal van de partij. De Zeeman deelde bijna vijfhonderd geschenkjes uit. Hubo komt aan hetzelfde aantal. Warenhuis Albert Heijn dat vorig jaar ook al open was, krijgt nu meer dan vijfhonderd zangertjes over de vloer.

Erik VandewalleMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio