Zeer gewelddadige inbraak bij zeventiger in Namen

Een 75-jarige man is zondagavond vastgebonden, geslagen en beroofd in zijn huis in Vedrin (een deelgemeente van Namen). Enkele uren later werd de man teruggevonden op enkele meters van zijn huis. Het is nog niet zeker of de man door twee of drie dieven is overvallen. Verschillende waardevolle voorwerpen zijn uit het huis gestolen.

ccardinaels

Rond 19 uur zondagavond drongen de dieven het huis van de man binnen. Die werd eerst vastgebonden en geslagen. Pas nadien merkten de dieven de kluis op. Daaruit ontvreemdden ze onder meer met diamanten belegde gouden snuifdozen, horloges uit de 18e eeuw en juwelen.

Pas enkele uren later, rond 2 uur 's nachts, is de zeventiger door een buur gevonden, op ongeveer 250 meter van zijn huis. Hij was nog altijd vastgebonden en was duidelijk gewond.

Omdat de dieven de waardevolle voorwerpen mogelijk zullen doorverkopen aan antiquairs, juweliers of zelfs particulieren, roept het parket van Namen iedereen die informatie heeft over de dieven contact op te nemen. Dat kan op het nummer 081/246.600.

Belga
Nu in het nieuws