Vandalen vernielen kerstboom op Grote Markt

Een kerstboom op de Grote Markt in Antwerpen is maandagochtend rond 03.00 uur gesneuveld. De boom liep zware schade op nadat enkele vandalen in de boom waren geklommen. Het gaat niet om de grootste boom op het plein, maar om die ter hoogte van de Wisselstraat.

ccardinaels

De politie zag op camerabeelden hoe twee mannen tot aan de top van de kerstboom waren geklommen. Ze werden van op de grond aangemoedigd door een groepje anderen. Eén van de twee boomklimmers greep zich vast aan een lantaarnpaal naast de kerstboom. Hij probeerde op die manier de boom omver te trekken. De top van de kerstboom brak daarbij af.

"De boom liep daardoor zware schade op", vertelt een woordvoerder van politie Antwerpen. "De vandaal liep met het afgebroken stuk naar zijn kompanen en hij zwaaide ermee in het rond. Op dat ogenblik kwamen enkele interventieteams van de politie ter plaatse. Tien personen werden bestuurlijk aangehouden".

De man die de boom beschadigde is een 24-jarige uit het Nederlandse Hoorn. Hij krijgt de rekening van de boom gepresenteerd.

Belga / Foto BFM

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio