Slotfeest apotheose van feestjaar

Het feestjaar voor het achthonderdste jubileum van Arendonk zit erop. Het slotfeest en een knallend vuurwerk vormden de apotheose van de 800 jaar-feesten. Het hoogtepunt waren de optredens van Billy Jet en Fabian. Zij brachten hun hits '800 jaar geleden' en 'Abracadabra' voor het eerst op een groot Arendonks podium.

ccardinaels

In januari startte 800 jaar Arendonk met een vuurwerk op het marktplein. Het slotfeest werd gevierd rond de kerk van de Voorheide. Het Comité Volksspelen Vrijkermis organiseerde een wintereditie van de befaamde vogelpikwedstrijd die jaarlijks in augustus plaatsvindt. 587 deelnemers legden een toertje af langs cafés en kroegen voor een spelletje darts per fiets. "We hadden gehoopt op driehonderd deelnemers. We zijn dus erg tevreden", reageerde Bart Vosters.

Ook tevreden waren de talrijk opgekomen fans van de plaatselijke muzikale helden van 2012 : Fabian en Billy Jet. Jonge fans zongen uit volle borst mee op 'Abracadabra' van Eurosong-Fabian. Billy Jet die het voorbije jaar bijna twintig duizend keer kijkers kreeg op Youtube, zette het publiek aan het dansen op de Arendonkse versie van 'We didn't start the fire'.

TCLA, HO
Foto Mia

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio