Stad voert Sport-Overdagpas in

De stad Lier introduceert de Sport-Overdagpas. Die kost 35 euro en daarmee kan je het hele jaar door deelnemen aan alle activiteiten van Sport Overdag in Lier.

Van Rompaey Chris

Het is ondertussen zes jaar geleden dat de stad startte met een aanbod ?Sport Overdag'. Deze lessenreeksen of activiteiten kwamen er speciaal voor mensen die overdag de tijd hebben om te sporten. Dat kunnen gepensioneerden zijn, maar net zo goed huismannen of -vrouwen en mensen die deeltijds of in ploegen werken.

"Ondertussen staan er in het programma enkele klassiekers die steeds terugkomen zoals badminton, onderhoudsgym, wandelen of petanque, steeds aangevuld met enkele eenmalige of nieuwe lessenreeksen. Zo krijgen de deelnemers ook de kans om nieuwe sporten te ontdekken. Handig aan Sport Overdag is dat je voor de meeste activiteiten niet op voorhand hoeft in te schrijven en dat het geen probleem is om af en toe een les te missen. Die flexibiliteit is een groot voordeel voor de deelnemers", zegt schepen van Sport Freddy Callaerts (Lier Leeft).

In het verleden betaalde je ook steeds per les en dus enkel wanneer je effectief aanwezig was. Na een proefperiode in 2012 met positief resultaat voert de stad nu definitief de Sport-Overdag-pas in. Deze pas hoef je slechts één keer per kalenderjaar aan te kopen en je kunt er het hele jaar door onbeperkt mee deelnemen aan alle sport-overdag-activiteiten. De Sport-Overdagpas kost slechts 35 euro.

Info: 03.488.06.79, http://sport.lier.be

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio