Kneuters verjongen Landelijke Gilde

De Landelijke Gilde heeft er sinds kort een jeugdvereniging bij: De Kneuters. Met die verjonging willen ze het voortbestaan van de vereniging veilig stellen.

Wouters Greet

De mannen van de Landelijke Gilde wensten al langer dat er enkele jongeren in hun bestuur bij kwamen. Daarom installeerden ze een jeugdvereniging waarbij zes jongeren tussen 22 en 27 jaar in een eigen raad van bestuur zetelen. "Eigenlijk zijn we de Landelijke Gilde maar dan in een modern jasje. We willen veel activiteiten organiseren die jongeren aanspreken maar tegelijkertijd het landelijke als invalshoek behouden en er wat cultuur bij betrekken", zegt voorzitter Ben Arnouts (24).

De jeugdvereniging krijgt de eerste jaren financiële steun van de Landelijke Gilde. "Daardoor kunnen we het allemaal laagdrempelig houden, wat essentieel is om vele jongeren aan te spreken. De eerste jaren moet er bijvoorbeeld geen lidgeld betaald worden. Verder werken we ook zoveel mogelijk met Facebook. Leden zijn voor ons alle jongeren die onze pagina 'liken'. Wie naar een activiteit wil komen, hoeft zich niet in te schrijven maar kan op Facebook aangeven dat hij er zal zijn."

Het bestuur van de Landelijke Gilde zelf hoopt dat de jongeren op termijn hun organisatie overnemen.

Greet Wouters

Foto WF

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio