Luchthaven Charleroi niet ongerust over veiligheid Ryanair

De luchthaven van Charleroi maakt zich geen zorgen na de uitlatingen van enkele piloten van Ryanair dat ze geregeld met minder brandstof zouden vliegen. De Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij heeft nog geen enkel belangrijk incident veroorzaakt in België of Europa, zegt David Gering, commercieel directeur van Brussels South Charleroi Airport (BSCA).

drombouts

Ryanair werd er al eerder van beschuldigd haar piloten onder druk te zetten om met weinig brandstof te vliegen. Beroepsverenigingen pleiten voor diepgaand onderzoek naar het brandstofbeleid van de luchtvaartmaatschappij. In Nederland zeiden vier piloten van het Ierse bedrijf vrijdag dat ze geregeld met minder brandstof vliegen dan ze zouden willen.

Gering benadrukt dat Ryanair beursgenoteerd is. "Als er een ongeval zou gebeuren ten gevolge van een gebrek aan brandstof, zou zijn economisch model instorten. Om die reden zal het bedrijf geen onnodige risico's met betrekking tot de veiligheid nemen", aldus Gering, overigens een oud-kaderlid van de Ierse maatschappij.

Het Directoraat-Generaal Luchtvaart bevestigt zaterdag ook dat het al een tijdje controles op de minimale brandstofvoorraden bij Ryanair uitvoert. Enkele maanden geleden waren er in Valencia op dezelfde dag drie incidenten met vliegtuigen van Ryanair die zonder brandstof dreigden te vallen.

"De incidenten die er in Spanje zijn geweest, hebben ons ertoe aangezet controles uit te voeren", bevestigt Frank Durinckx van het Directoraat-Generaal Luchtvaart zaterdag aan de VRT. Volgens Durinckx brachten die controles geen onregelmatigheden aan het licht.

Belga

MEER OVER Charleroi

Nu in het nieuws