Dembélé klopt ijzersterke Mignolet, Arsenal wint met 7-3

In de Premier League heeft Moussa Dembélé met Tottenham zaterdag gewonnen op bezoek bij het Sunderland van doelman Simon Mignolet. Romelu Lukaku mocht invallen bij West Bromwich Albion dat Manchester United bekampte. Maar de Belg kon niets meer doen aan het 2-0 verlies. Christian Benteke leed met Aston Villa opnieuw een pijnlijke nederlaag en Vincent Kompany (Manchester City) moest diep gaan voor een 3-4 overwinning tegen Norwich. Later op de avond won het Arsenal van kapitein met 7-3 van Newcastle

drombouts

Arsenal kwam telkens op voorsprong waarop Newcastle weer gelijkmaakte. Twintig minuten voor tijd stond het 3-3, maar in een zinderend slot scoorde Arsenal nog vier keer: twee keer Giroud en twee keer Walcott die ook al de 1-0 had gemaakt. Arsenal is voorlopig vijfde met 33 punten.

Mignolet

Mignolet hield zijn netten schoon in de eerste helft en zag Sunderland zelfs op voorsprong komen via ex-Antwerpspeler John O'Shea. Vlak na de rust stond het alweer gelijk nadat Cuellar een hoekschop in eigen doel kopte.

Nog geen vijf minuten later mocht Mignolet zich opnieuw omdraaien na een knappe actie van Lennon. Mignolet hield Sunderland daarna in de wedstrijd met enkele mooie reddingen maar het bleef 1-2. Jan Vertonghen mocht rusten bij Tottenham

Sunderland blijft voorlopig dertiende. Tottenham wipt over Chelsea naar de derde plaats, maar de ploeg van Eden Hazard heeft twee wedstrijden minder gespeeld. Zondag staat Everton-Chelsea op het programma.

Lukaku en Kompany

Leider Manchester United kreeg het sterke West Brom van Romelu Lukaku, die op de bank begon, op bezoek. In een saaie eerste helft kwam Man U na negen minuten op voorsprong nadat een voorzet van Young via het scheenbeen van McAuley in eigen doel ging.

Het bleef lang 1-0 en Lukaku zorgde met zijn invalbeurt voor meer aanvalsdrift bij West Brom, maar toch werd het in de slotfase nog 2-0 via de ingevallen Van Persie.

Manchester United kon eerste achtervolger en stadsgenoot City op tien punten zetten, maar de club van Kompany kon met veel moeite winnen bij Norwich: 3-4.

Dzeko zette City in de eerste vijf minuten al op 0-2, maar Norwich sloeg op het kwartier terug. Vlak voor de rust kreeg Nasri rood, maar Norwich profiteerde niet meteen. Het werd zelfs 1-3 via Agüero aan het begin van de tweede helft.

Een own-goal van Bunn zette City in de 67ste minuut op 2-4 nadat Martin de kloof tot één doelpunt had gebracht. Maar opnieuw Martin scoorde een kwartier voor tijd met een spannend slot als gevolg. Maar het bleef 3-4. Zo blijft City op zeven punten volgen van United (49 punten). West Brom is zesde met 33 punten.

Benteke

Na de 8-0 bij Chelsea en de 0-4 thuis tegen Tottenham kreeg Aston Villa zaterdag opnieuw zware klappen. In eigen huis verloor de club van Benteke met 0-3 van Wigan. Villa is nu zestiende met 18 punten, Wigan staat met evenveel punten 17de.

Foto Photo News

MEER OVER Romelu Lukaku

Meer sportnieuws