Scientology: "Dit is aanval op de vrijheid van religie"

De Scientology Kerk reageert "verbolgen" over de berichten in de media. "Wij hebben tot op heden niets ontvangen van het parket. Dit is nogmaals een aanval op de vrijheid van religie, die nu de vorm aanneemt van een inquisitie", stelt woordvoerster Myriam Zonnekeyn zaterdagmiddag in een persmededeling.

drombouts

Verschillende kranten meldden vrijdag dat het federaal parket de Scientology Kerk van België vervolgt als criminele organisatie. Het parket vervolgt de Belgische tak van de beweging en twee topmedewerkers ook voor oplichting, illegale geneeskunde, verschillende inbreuken op de privacywet en afpersing.

Het is volgens Zonnekeyn niet de eerste keer dat de media op de hoogte worden gebracht "van voortijdige beschuldigingen". "Dat is in strijd met het vermoeden van onschuld en de mensenrechtenstandaarden die ook België ondertekend heeft. De Scientology Kerk heeft zelf een klacht ingediend bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens voor de schendingen van het vermoeden van onschuld", luidt het.

De Scientology Kerk is erkend als religie in veel landen ter wereld. Er zijn momenteel meer dan 7.500 kerken, missies en groepen in 157 landen. Verder houdt de Scientology Kerk zich naar eigen zeggen bezig met maatschappelijk werk, zoals drugpreventie-activiteiten, mensenrechteneducatie en hulp in rampgebieden.

Belga

Foto Photo News

Nu in het nieuws