Bankovervallers gijzelden kindje

Drieste bankovervallers hebben donderdag binnen de drie minuten twee overvallen gepleegd op bankkantoren in Ranst. Voor de slachtoffers was het een traumatiserende ervaring.

drombouts

Het Argenta-kantoor in de Gasthuisstraat kwam eerst aan de beurt. Donderdag om 16.18u stapten twee gewapende gangsters er naar binnen.

Vlakbij bevindt zich topslagerij Dieltjens. Slager Rudy Dieltjens zag alles gebeuren. “De kantoorhoudster van Argenta zat aan haar bureau en zag in de spiegel hoe een van de aanvallers aanstalten maakte om over de toog te springen. Ze schrok zich een ongeluk en rende samen met haar kind naar buiten. Maar een van de twee daders pakte het kind vast en bedreigde het met een handvuurwapen."

"De vrouw stormde totaal overstuur mijn zaak binnen. Ik ging naar buiten en pakte nog snel een fles wijn mee. Die kon ik indien nodig als wapen gebruiken. Ik liep naar de bank, maar werd ook bedreigd. Het kindje lag op de bank en was totaal in shock. Even later kwamen de gangsters naar buiten gelopen. Ik heb ze gevolgd tot ze in een auto stapten en zich uit de voeten maakten. Het geld hadden ze uit de kassa gehaald. Over hun uiterlijk kan ik weinig zeggen, want ze waren gemaskerd. Ik heb één vuurwapen gezien.”

Recordbank

Nog geen drie minuten later werd de Recordbank in de Lievevrouwestraat overvallen. Die bank ligt in een aanpalende straat op een paar honderd meter van Argenta. De overval gebeurde ook daar door twee gemaskerde en gewapende gangsters. De getuigenverklaringen over het uiterlijk van de daders kwamen niet helemaal overeen met de beschrijving van de overvallers van Argenta. Maar het lijdt geen twijfel dat de twee overvallen met elkaar te maken hebben en dat het vermoedelijk wel om dezelfde daders gaat.

Kantoorhoudster Jacqueline Heylen en een bediende waren in de zaak. “We werden gekneveld en opgesloten op de toiletten”, vertelt ze. “Zeker een van de twee sprak Nederlands en zei dat we moesten zwijgen. Ze roofden de kassa leeg en verdwenen.”

De twee slachtoffers konden zich niet bevrijden en riepen luid om hulp. Iemand kwam op het geroep af en bevrijdde het onfortuinlijke tweetal. Naast geld hadden de daders ook de iPhone en een gsm gestolen.

ALEX KESTENS

Foto Hilde Van Geirt

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio