Lokeren

Peter Maes blijft twee seizoenen langer bij Lokeren

Peter Maes heeft zijn contract bij Sporting Lokeren met twee seizoenen verlengd. De 48-jarige succescoach ligt zo nog tot juni 2016 onder contract op Daknam. Dat meldt Sporting Lokeren zaterdag.

fvranckx

Met Maes aan het roer klom Lokeren voor de winterstop met 40 punten naar de derde plaats in de Pro League en dat leverde heel wat belangstelling van andere clubs op. Het bestuur van Lokeren maakte de afgelopen weken dan ook werk van een contractverlenging.

"Zowel de samenwerking als de sportieve resultaten zijn uitstekend zodat beide partijen hun eerder gemaakte mondelinge afspraken vlot hebben kunnen concretiseren", luidde de mededeling van de Waaslanders. "Met deze contractverlenging is meteen een zeer belangrijke stap gezet om in de nabije toekomst de sportieve continuïteit niet alleen te kunnen bestendigen maar zelfs verder uit te bouwen."

Trofee Raymond Goethals

Peter Maes kreeg eerder dit seizoen al de Trofee Raymond Goethals. Die prijs bekroont de Belgische trainer die het voorbije jaar het best beantwoordde aan de figuur van Raymond Goethals.

Vorig seizoen loodste Maes Lokeren naar de eerste bekerwinst in de clubgeschiedenis. In 2010 kwalificeerde hij zich in zijn eerste seizoen met Lokeren meteen voor Play-off I.

Belga Foto PhotoNews